Stimați antreprenori,

CAMERA DE COMERȚ ȘI INDUSTRIE SUCEAVA vă atrage atenția asupra unei noi tentative de înșelăciune practicată de către firma ERC EUROPEAN REGISTER OF COMMERCE, DAD GmbH (VAT-DE 813739877, Alter Wall 65, DE-20457 Hamburg, Germania) care, printr-o adresă aparent administrativă cu privire la aplicarea GDPR, solicită verificarea, completarea și trimiterea datelor de contact ale societății destinatare în scopul obținerii unor sume de bani.

De asemenea, vă sfătuim să trimiteți o adresă de refuz a plății, ținând cont că în mod formal există un contract între firma dvs. și firma ERC EUROPEAN REGISTER OF COMMERCE, DAD GmbH. Dacă nu le dați de înțeles că refuzați plata,  în caz că se ajunge în instanță (șansele ca firma nemțească să vă dea în judecată sunt foarte mici, dar există), instanța se poate pronunța foarte ușor în favoarea lor (pe rațiunea că există o comandă onorată, există o factură neonorată, necontestată, deci sunteți buni de plată).

NU PLĂTIȚI NICIUN BAN ȘI NU RĂSPUNDEȚI LA SOLICITAREA DE A LE FURNIZA DATELE SOCIETĂȚII SAU ALE CARDULUI DE CREDIT! Firma nemțească va încerca să exercite presiune prin diverse căi, trimițându-vă notificări de creștere a cheltuielilor, de transfer la cabinet de avocatură, telefoane etc.

Vă recomandăm să nu răspundeți la solicitare, având în vedere că aceasta este de fapt o comandă deghizată, în urma căreia veți primi o factură de 977 EURO!

Dacă ați răspuns deja la solicitare și ați primit factura, vă rugăm să sesizați Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție de care aparțineți.

 

img-1 img-2