La nivelul Regiunii de NE, Județul Suceava ocupă primul loc, fiind urmat de județul Neamț (68 unități), Botoșani (63 unități), Bacău (56 unități), Vaslui (47 unități), și Iași 39 (unități).
Raportat la nivel de țară, Satu Mare este județul care înregistrează cele mai multe unități de producție a alimentelor, cu un total de 192 unități, iar județul Suceava se află pe locul 2, cu un total de 144 asftel de unități, fiind urmat de Municipiul București (138) și județele Timiș și Maramureș (130).
Tot la nivel de țară, Suceava ocupă locul 1, înregistrând cele mai multe unități de procesare a cărnii (19), fiind urmat de Ilfov cu 17 unități și județe precum Prahova (16), Mureș (12), Timiș (10), sau Satu Mare, Brașov, Cluj (10).
Conform statisticilor ANSVSA, dintre fabricile de alimente din România, aproximativ 2500 au capacitate de export în UE, iar cifra de afaceri totală a companiilor din industria alimentară românească se ridică la 60 de miliarde de lei.