Vizând contribuția la dezvoltarea în continuare a relațiilor economice și comerciale bilaterale dintre Iran și România, Ambasada Republicii Islamice la București are plăcerea de a extinde prin prezenta informații cu privire la cea de-a cincea expoziție IPAP de tipărire, ambalare și prelucrare (mașini pentru industria alimentară) care va va avea loc în perioada 2-5 octombrie 2023 la Aftab City International Exhibition, Teheran, Iran.

Expoziția internațională IPAP a industriei tipografice, a mașinilor și a serviciilor conexe, a fost creată cu scopul de a ajunge pe piețele internaționale și regionale. Conform capacităților Iranului în domeniul producției de mașini și cunoștințelor tehnice ale experților autohtoni, această expoziție încearcă să aibă o cotă de piață regională în domeniul mașinilor și serviciilor de tipărire și, pe de altă parte, poate introduce noi tehnologii . Expoziția este planificată cu scopul de a oferi o platformă adecvată cu o abordare orientată spre export și pentru a prezenta și a introduce capacitățile companiilor iraniene. Prin urmare, participarea și prezența activiștilor din sectorul privat în domeniul mașinilor de linie de producție, mașinilor de ambalare din industria de procesare și alimentară, fabricarea cartonului, hârtie și foi, ambalaje din plastic, imprimare flex, imprimare digitală și industrii conexe este subliniată în această expoziție.

Principalele caracteristici ale acestui Expo sunt următoarele:

  • Cea mai mare expoziție specializată a producătorilor de mașini și importatorilor de mașini de desene animate;
  • Prezența celor mai mari producători de toate tipurile de folii de ambalare;
  • Prezența celor mai bine selectați în industria tipografică a țării;
  • Expoziția oficială și selectată a Iran Paper and Sheet Syndicate;
  • Expoziția aprobată și selectată de Asociația producătorilor de mașini din industria alimentară și de ambalare din Iran;
  • Posibilitatea de a vizita cele mai moderne utilaje din domeniul imprimării țesăturilor.

Organizatorul expoziției (Compania Barsaz Royedad Pars) acoperă costul prezenței a 10 compnaii din sectorul privat din fiecare țară, după cum urmează.

1- Cazare gratuita in hotelurile partii contractante a expozitiei din Teheran pentru 2 nopti;
2- Transfer de la Aeroportul Internațional Imam Khomeini la hotel și expoziție și invers;
3- Ținerea de întâlniri B2B cu companii din sectorul industrial;

Iranul este una dintre cele mai mari economii din Orientul Mijlociu. Oportunitățile de afaceri în petrol, gaze, retail, producție, industrie, medical, transport maritim și multe alte sectoare sunt vaste. Relația economică și comercială bilaterală dintre Iran și România a fost întotdeauna pozitivă. În 2022, valoarea totală a comerțului dintre cele două țări a ajuns la 322 de milioane de dolari SUA. Există multe domenii potențiale care ar putea contribui la creșterea cooperării economice dintre cele două națiuni și avem speranța că prin mobilitatea sporită a sectorului privat atât în Iran, cât și în România, vom observa relații comerciale bilaterale mai puternice în perioada 2023-2024.