Pe data de 28 februarie 2018 Biroul de investiții, cooperare internațională și interregională din cadrul Administrației Regionale de Stat Odessa va organiza „Congresul inițiativelor de proiecte România-Ucraina”, cu sprijinul Consulatului General al României în Odessa.

Scopul Congresului este de a dezvolta cooperarea între autoritățile publice, schimbul de experiență și de bune practici în domeniul pregătirii proiectelor comune, în cadrul Programului Operațional România-Ucraina, Erasmus +, Orizont 2020 și a altor competiții inițiate pe platforma Comisiei Europene. Congresul este fundamental pentru atragerea de resurse externe în vederea sprijinirii dezvoltării economice și sociale în raioanele din regiunea Odessa.

Baza congresului este dezvoltarea priorităților Programului European de Vecinătate, cooperarea culturală, economică și socială între țările din centrul și estul Europei. Rezultatele sprijinirii cooperării transfrontaliere efective și pe termen lung, dezvoltarea constructivă și integrarea comunităților, intensificarea dialogului dintre autoritățile publice din ambele țări pot fi o resursă suplimentară pentru inițierea unor propuneri de proiecte comune.

O experiență suficientă în implementarea comună a proiectelor în domenii precum contactele directe, administrație publică, dezvoltare economică, IMM-uri, cultură, educație și știință a fost câștigată de organizațiile și autoritățile publice din România și Ucraina. Rezultatele implementării programelor internaționale de asistență tehnică pentru sprijinirea inițiativelor locale au adus beneficii economice și sociale tangibile pentru dezvoltarea regiunilor. Au fost create oportunități pentru a accede alături partenerii din România la fondurile structurale UE.

Scopul cheie ale congresului este stabilirea unei cooperări pe termen lung între partenerii de pe ambele părți ale frontierei. Principalul eveniment, care va avea loc în timpul Congresului este competiția pentru desemnarea proiectelor cooperării transfrontaliere. Toate organizațiile și instituțiile din România și regiunea Odessa, inclusiv ONG-urile, instituțiile de cultură, educaționale, autoritățile locale și asociațiile, firmele și persoanele private sunt invitate să participe, fără limitări.

Proiectele trebuie să se încadreze în următoarele categorii tematice, pentru a participa în cadrul competiției:

  1. administrație publică și autorități locale;
  2. inovare socială, dezvoltarea societății civile;
  3. cultură și artă pentru dezvoltarea, conservarea și dezvoltarea patrimoniului istoric;
  4. turism și sport;
  5. educație și știință;
  6. ecologie și protecția mediului;
  7. dezvoltarea infrastructurii locale, atragerea investițiilor.

Proiectele marcate de Comisia Programului, vor fi scrise în catalogul general al propunerilor de proiecte România-Ucraina și vor fi sprijinite în procesul aplicării pentru un grant în cadrul programelor UE.

Pentru mai multe informații cu privire la regulile Congresului și apelurile de proiecte vă rog să folosiți adresele de e-mail: interproject.roua@gmail.com / invest@odessa.gov.ua

Numere de telefon pentru informații și consultări:

Ucraina: +38 096 1280046

 

Mai multe detalii puteți afla consultând documentele:

1_congress of project initiatives_ ua-ro_2018 trad

3_congress of project initiatives_ ua-ro_2018_application form for participation_ro

4_congress of project initiatives_ ua-ro_2018_questionnaire for participate in the congress_ro (2)

5_congress of project initiatives_ ua-ro_2018_Сoncept-note of project_ro

6_ congress of project initiatives_ ua-ro_2018_ТРЕНИНГ_ro

7_ congress of project initiatives_ua-ro_2018_program of congress_trad

Invitatie Odessa