Dezbatere VD 27 aprilie

Urmare a promovării unei inițiative legislative privind acordarea de vouchere de vacanță în sectorul privat, Camera de Comerț și Industrie Suceava, invită persoanele interesate să participe în cadrul unei dezbateri pe tema acestei propuneri legislative.

Evenimentul este organizat de către Comisia pentru antreprenoriat și turism din cadrul Senatului și va avea loc joi, 27 aprilie 2023, începând cu ora 11:00 în Sala Oglinzilor din cadrul Primăriei Vatra Dornei, având ca scop o dezbatere constructivă și eficientă în baza propunerii legislative.

În cadrul evenimentului vor participa domnul Daniel Cadariu – Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, reprezentanți ai autorităților publice județene, domnul Gheorghe Flutur – președinte al Consiliului Județean Suceava, reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie Suceava, asociații patronale, antreprenori, angajați, precum și alte entități și persoane juridice.

Propunerea legislativă prevede acordarea de vauchere de vacanță în sectorul privat. Această măsură are rolul de a revitaliza sectoarele de turism și HoReCa, dar și industriile conexe precum transportul, comerțul, serviciile, industria alimentară, ș.a., precum și de a elimina discrepanțele evidente dintre sectorul privat și cel bugetar și de a reduce costul fiscal pe angajat.

Astfel, aproximativ 4,2 mil. salariați din sectorul privat ar putea beneficia de vouchere de vacanță în valoare de 1450 lei/ salariat, similar cu salariații din sectorul bugetar. Contravaloarea acestora urmând a fi asigurată din bugetul de stat, fără nici o presiune suplimentară pe angajatori.

Propunerea legislativă a fost semnată favorabil de 140 de parlamentari PNL, PSD și UDMR și s-a solicitat Biroului Permanent al Senatului dezbaterea în procedură de urgență, pentru a stabili cât mai rapid un cadrul legislativ predictibil. De asemenea, propunerea legislativă a primit aviz favorabil din partea Consiliului Legislativ și Consiliului Economic și Social, iar în prezent se dezbate în comisiile de specialitate.

În speranța că acest eveniment reprezintă un interes pentru dumneavoastră, vă așteptăm să participați la dezbatere.