Avem onoarea să vă comunicăm că, recent, reprezentantul pentru probleme economice și comerciale al Ambasadei României la Amman, domnul Ovidiu Costea, a avut o întâlnire cu domnul Mohammed Al Taani, secretar general al Comisiei Arabe pentru Energie Regenerabilă – AREC.

Cu acest prilej, un subiect interesant prezentat de oficialul iordanian a fost organizarea celei de-a opta ediții a Congresului Internațional pentru energie regenerabilă și eficiență energetică AREEC, organizat de Comisia Arabă pentru Energie Regenerabilă, la 19-21 septembrie 2023 (Anexă).

Dintre temele principale de pe agenda Forumului menționăm:

– legislația privind energia regenerabilă;

– energia artificială inteligentă și regenerabilă;

– rețele inteligente;

– orașe inteligente;

– vehicule electrice;

– metode de stocarea energiei;

– sisteme fotovoltaice, integrarea în rețea și oportunități de mega proiecte;

– proiecte de energie eoliană;

– politici guvernamentale pentru creșterea eficienței energetice;

– hidrogenul etc.

Gazda a precizat că instituția pe care o reprezintă are în vedere, în mod deosebit, dezvoltarea cooperării în domeniu cu Polonia și România. În acest scop, s-a luat decizia ca participarea delegaților din aceste două țări să fie gratuită, doar cu suportarea cheltuielilor de cazare aferente (3 nopți).

La ediția precedentă, care a avut loc la hotelul Crown Plaza din Amman, în perioada 30.10-01.11.2022, au participat specialiști din 24 de țări, iar sistemul ales de organizatori a fost de îmbinare a conferinței cu paneluri de discuții tematice.

Amman – Anexa IIFREEE