Ministrul Economiei a fost însoțit de Mirona Daia, Director Politici Industriale în cadrul Ministerului Economiei, Senatorul Ioan Stan și Deputații Eugen Bejinariu și Gheorghe Șoldan, iar dezbaterea a fost moderată de domnul Lucian Gheorghiu, Președintele Executiv al CCI Suceava.

Susținător al parteneriatului dintre autoritățile guvernamentale și camerele de comerț și industrie, Ministrul Florin Spătaru a subliniat importanța parteneriatului dintre autoritățile guvernamentale cu Camerele de Comerț și Industrie și a interacțiunii directe pe care acestea o consolidează  în permanență cu mediul de afaceri din România, declarând:

”Sunt susținătorul interacțiunii directe cu mediul de afaceri din România. (…) Parteneriatul cu Camerele de Comerț și Industrie este foarte important. (…) Suntem conștienți că noi, ca Minister, trebuie să comunicăm mai mult.”

În contextul celor declarate, Ministrul Florin Spătaru promite o poziționare mai bună a regiunii Moldovei pe harta investițională a României.

Întâlnirea a avut ca scop promovarea schemelor de ajutor de stat de la nivelul Ministerului Economiei pentru domeniul industriei, precum și inventarierea și promovarea oportunităților locale și regionale, fiind aduse propuneri pentru revizuirea indicatorilor de punctaj în cadrul schemelor de ajutor de stat, învățământul dual, precum și referitor la alte dificultăți cu care se confruntă companiile locale.

Evenimentul a fost urmat de o conferință de presă.

Vizita Ministrului Economiei a făcut parte dintr-un program mai amplu și a prevăzut întâlniri cu reprezentanți ai instituțiilor și companiilor din județul Suceava precum Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava, AMBRO SA, Automotive Albaca SRL,  COLZUM Conf SRL.

Mulțumim reprezentanților mediului de afaceri sucevean care au participat în cadrul acestui dialog!