Stimați membri,

Ne-a fost semnalat faptul că o firmă membră a CCI Suceava a fost contactată prin corespondență de firma DAD – Deutscher Adressdienst GmbH (Alter Wall 65, 20457 Hamburg, Germania), care printr-o adresă aparent administrativă părea că solicită verificarea datelor de contact ale firmei.

Dorim să vă atragem atenția, să nu răspundeți la solicitare, având în vedere că aceasta este de fapt o comandă deghizată, în urma căreia veți primi o factură de 677 EURO!

Dacă ați răspuns deja la solicitare și ați primit factura vă rugăm să sesizați organele abilitate!

Recomandarea noastră este să trimiteți o adresă de refuz a plății ținând cont că în mod formal există un contract între firma dvs. și firma DAD. Dacă nu le dați de înțeles că refuzați plata,  în caz că se ajunge în instanță (șansele ca firma nemțească să vă dea în judecată sunt foarte mici, dar există), instanța se poate pronunța foarte ușor în favoarea lor (pe rațiunea că există o comandă onorată, există o factură neonorată, necontestată, deci sunteți buni de plată). Este de asemenea bine să sesizați poliția pentru a le semnala această înșelătorie.

NU PLĂTIȚI NICI UN BAN, NU RĂSPUNDEȚI LA SOLICITAREA DE A LE FURNIZA DATELE CARDULUI DE CREDIT! Firma nemțească va încerca să exercite presiune prin diverse căi, trimițându-vă notificări de creștere a cheltuielilor, de transfer la cabinet de avocatură, telefoane etc.