image003 image004

Firmele româneşti care dezvoltă soluţii inovatoare pentru sectorul de producție se pot înscrie în competiţia “EIT Manufacturing start-up competition BoostUp! 2022”.

Această competiție este deschisă start-up-urilor și scale-up-urilor cu soluții în domeniul producției industriale, care au dezvoltat un proiect pilot sau un proiect proof-of-concept (POC) cu o firmă de producție, prin care demonstrează validitatea tehnologiei lor.

Competiția vizează în mod special startup-urile cu soluții care se încadrează într-unul dintre flagship -urile EIT Manufacturing:

  • Sisteme de producție flexibile pentru producție competitivă,
  • Sisteme de amprentă redusă a mediului și economie circulară pentru producția ecologică,
  • Soluții digitale și colaborative pentru ecosisteme inovatoare de producție,
  • Coworking om-mașină pentru o producție sustenabilă din punct de vedere social,

Primii douăzeci de finaliști vor fi invitați să îşi prezinte live proiectul în timpul “BoostUp! Marea finală 2022”, care va avea loc la Atena, Grecia, pe 7 octombrie 2022. Până la 8 start-up-uri vor fi selectate pentru a primi un premiu în numerar de 20.000 EUR și un pachet de acces la piață și acces la servicii de sprijin financiar.

Termenul limită pentru transmiterea unei aplicaţii de participare este 31 iulie 2022.

Informații detaliate despre apelul de competiţie, inclusiv criteriile de eligibilitate şi formularul pentru aplicare, pot fi găsite la adresa: https://www.eitmanufacturing.eu/news-events/calls/boostup-2022-our-pan-european-startup-competition-is-now-open/.

Sursa: Ambasada României În Republica Bulgaria, Biroul De Promovare Comercial-Economică Sofia