Camera de Comerţ şi Industrie Suceava a finanțat, în cadrul proiectului „Let’s Start Up Afacerea Ta!”,  cod MySmis 104999, în urma organizării unui concurs de planuri de afaceri, 15 start-up-uri cu sume de până la 180.000 de lei.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020, Schema de ajutor de stat Romania Start Up Plus și este implementat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani în calitate de beneficiar şi de S.C. Acquisition Career Management S.R.L., Asociaţia PartNET – Parteneriat pentru Dezvoltare Durabilă, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, Asociaţia pentru Integrare şi Dezvoltare Comunitară – INDECO şi Asociaţia Consensual, în calitate de parteneri.

În cele 20 de luni de implementare ale proiectului s-au derulat activitățile de formare antreprenorială în urma cărora 150 de persoane au absolvit cursurile de Competenţe antreprenoriale, s-a organizat un concurs de planuri de afaceri în urma căruia 15 planuri de afaceri au primit finanțare de maxim 180.000 lei, câștigătorii concursului beneficiind și de consultanță, consiliere și mentorat în vederea implementării planurilor de afaceri. În prezent, firmele nou înființate se află în perioada de implementare și monitorizare a planurilor de afaceri.

Domeniile de activitate ale firmelor finanțate în cadrul proiectului sunt dintre cele mai variate, precum: Fabricarea altor produse manufacturiere (MARANDA TALES SRL), Lucrări de pardosire și placare a pereților (STRONG FLOOR DESIGN SRL), Lucrări de instalații electrice (ECOVOLT BUCOVINA SRL), Restaurante (AMBIENTAL SABY SRL și BAKERY STATION SRL), Activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea (COPROMEN SOLUTIONS SRL și SECABO SYSTEMS SRL), Activități ale agențiilor de publicitate (ORIGINAL OUTDOOR SRL), Activități fotografice (MOEMA AGENCY SRL și NORD PRIDE MEDIA  SRL), Activități ale agențiilor turistice (SELLA AGENCY SRL), Activități ale tour-operatorilor (DRUMUL FAGILOR  SRL), Alte activități referitoare la sănătatea umană (PSIHO SENZO SRL), Alte activități recreative și distractive (ANDMONT TRAINING SRL) și Spălarea și curățarea articolelor textile și a produselor din blana (DORNA WOOL INDUSTRY SRL).

Până în prezent, cele 15 firme au creat 32 de noi locuri de muncă și pot fi contactate pe rețelele de socializare, pe site-urile proprii și la punctele de lucru deschise, astfel încât cei interesați să poată beneficia de serviciile oferite de către antreprenorii care au beneficiat de finanțare.

Implicarea Camerei de Comerț și Industrie Suceava în administrarea unei astfel de scheme de finanțare vine din dorința de a susține mediul antreprenorial local, atât prin consilierea și disponibilitatea de a furniza idei și propuneri de afaceri, dar și finanțarea lor efectivă.

Proiectul a constituit o șansă pentru antreprenorii care au crezut în ideile lor de afaceri, în capacitatea de reușită și au avut curajul de a încerca având toată deschiderea și susținerea noastră, unii beneficiind de această finanțare, alții fiind pregătiți pentru viitoarele oportunități.

Susținerea unor astfel de proiecte contribuie atât în mod direct, prin implicare și finanțare efectivă, dar și indirect, prin puterea exemplului, la dezvoltarea unui mediu antreprenorial consistent și a unei economii sănătoase și sustenabile dând valoare sloganului Împreună pentru afacerea ta!