ADR Nord-Est, împreună cu Centrul Europe Direct Nord-Est, organizează un festival intitulat Picnic cu Scofeturi Moldovenești, dedicat identificării, promovării și cunoașterii tradițiilor culinare specifice Regiunii.

Evenimentul face parte dintr-un plan de acțiune al CEDNE, care urmărește promovarea și desvoltarea turismului din Regiunea de Nord-Est și se desfășoară sub egida portalului de evenimente www.descoperanordest.ro, lansat la sfârșitul anului trecut de ADR Nord-Est.

Scopul evenimentului Picnic cu Scofeturi Moldovenești este de a dezvolta turismul din regiune prin identificarea și promovarea unor rețele gastronomice cu specific local, vechi și noi, care să atragă vizitatorii din țară și din străinătate și de a conștientiza operatorii HORECA de importanța utilizării tradițiilor și elementelor de identitate locală în marketingul destinației turistice.

Acest eveniment va fi organizat în perioada 27 – 28 august, la Curtea Domnească și Parcul Tineretului din Piatra Neamț și va avea următoarea structură:

  • concurs gastronomic
  • târg și expoziție de produse alimentare cu specific local
  • spectacole artistice
  • parada iilor
  • târg de meșteșuguri și ateliere demonstrative

Ne face o deosebită plăcere să vă invităm să participați la acest ebeniment, fie în calitate de vizitatori, fie în calitate de expozanți în cadrul târgului producătorilor locali.

Pentru confirmarea colaborării și detalii suplimentare, persoana de contact este doamna Roxana Pintilescu, Director Centrul Regional de Studii Nord-Est, telefon 0233/222 432 sau e-mail: europedirect@adrnordest.ro.

 

Sursa: ADR Nord-Est