Stimata Doamna/ Stimate Domn,

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, împreună cu Comisia Europeană –DG Centrul Comun de Cercetare (JRC), organizează, în data de 26 octombrie 2016, la Suceava (Camera de Comert si Industrie Suceava), al treilea Focus Grup de Descoperire Antreprenorială în Regiunea Nord-Est, în cadrul proiectului pilot “Sprijin pentru operaționalizarea strategiilor de specializare inteligentă (RIS3) în regiunile mai puțin dezvoltate„.

Întâlnirea va viza sectorul agricultura si industrie alimentara și relația cu următoarele patru arii de interes pentru Regiunea Nord-Est:

  • Dezvoltarea de noi produse (genetica plantelor, cresterea valorii nutritionale , hrana sanatoasa);
  • Noi practici/procedee (a „doua recolta”, a „treia recolta”, economie circulara);
  • Modele noi de afaceri in agricultura (trasabilitatea produselor, conectarea producatorilor la piata, etc);
  • Utilizarea produselor agricole pentru scopuri industriale (bioenergie, constructii cu materiale naturale);

Scopul întâlnirii este să identificăm împreună provocările și oportunitățile pentru promovarea unor inițiative de proiecte concrete în aceste domenii de activitate.

Acest exercitiu contribuie la conturarea portofoliului regional de proiecte aferent Axei 1 (Transfer tehnologic) a Programului Operațional Regional 2014-2020, care se va constitui ca sursă de finanțare pentru acestea până în 2020, și trasarea priorităților de dezvoltare antreprenorială în domeniile selectate.

Având în vedere potențialul de specializare inteligentă pe care îl are acest sector la nivelul regiunii noastre, vă invităm să participați la acest eveniment (agenda anexată) sau, eventual, să desemnați un reprezentant din partea organizației pe care o conduceți.

Vă rugăm să vă înscrieți la acest eveniment utilizând formularul de înscriere on-line (în limbile română sau engleză) disponibil la adresa:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EDP_Agrifood_suceava

Pentru detalii suplimentare, persoana de contact din partea ADR Nord-Est este dl. Corneliu POPA, Birou Dezvoltarea Afacerilor, tel. 0233 218.071, fax 0233 218.072, e-mail: corneliu.popa@adrnordest.ro

agenda

Sursa: ADR NE