Stimati membri,

Va informam cu privirea la intalnirea de lucru care a avut loc in data de 02 august 2016, la sediul Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, unde au participat domnul Presedinte CCIR, Mihai Daraban, domnul Mihai Apopii, Vicepresedinte la nivel de reprezentare CCIR si domnul Mircea Dumitru, Ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice.

In cadrul intalnirii au fost prezentate demersurile intreprinse de CCIR si Camerele de Comert si Industrie Judetene pentru dezvoltarea invatamantului profesional dual.

Va informam cu privire la urmatoarele actiuni ale Ministerului pentru domeniul invatamantului dual, si anume faptul ca pana la 15 august va fi emis un ordin privind organizarea invatamantului profesional in sistem dual, urmand ca pana la 30 noiembrie un comitet de lucru va elabora si inainta spre legiferare prin HG,  modificari ale legislatiei conexe acestui domeniu.

Totodata, va rugam sa regasiti pozitia CCIR privind ,,Invatamantul profesional dual – solutia rezolvarii nevoii de personal calificat in economia nationala”.

Invatamantul profesional dual_solutia rezolvarii nevoii de personal calificat in economia nationala

Sursa: CCIR