MONITOR MARCĂ – SERVICIU DE MONITORIZARE A MĂRCILOR ÎNREGISTRATE
Noi îți protejăm brandul!

Camera de Comerț și Industrie Suceava vă face cunoscut lansarea unui nou serviciu adresat titularilor de mărci înregistrate – MONITOR MARCĂ, serviciu de monitorizare a mărcilor înregistrate.

Context

Până de curând, OSIM, prin Instrucțiunea de Serviciu nr. 5/2012, verifica dacă o marcă nou depusă încalcă drepturile conferite anterior unei alte mărci și solicita acord în scris titularilor. În 2012, OSIM a încercat să ajute titularii de marcă şi să solicite acest acord în scris, altfel considerând că prin depunerea unei mărci identice sau cvasi-identice s-ar încălca raţiunea de a fi a mărcii, aceea de a face legătura între un produs sau serviciu şi producător, respectiv prestator.
Prin Ordinului 5/14.01.2016 se anulează atribuțiile mai sus amintite, iar deținătorii de mărci înregistrate, pentru a-și proteja marca și a opri obținerea protecției pentru o marcă similară sau identică, trebuie să depună în termenul legal de două luni o opoziție la înregistrarea noii mărcii.

Nedepunerea unei opoziții ar însemna de fapt un acord tacit dat pentru înregistrarea unei mărci similare.

Față de această situație, titularii de mărci ar trebui să monitorizeze Buletinele Oficiale de Proprietate Industrială, secţiunea Mărci, astfel încât să poate depune opoziție în timp util la înregistrarea de mărci identice sau similare cu marca proprie deja înregistrată, în caz contrar asumându-și acordul tacit dat pentru înregistrarea unor astfel de mărci.

OSIM nu va mai face nicio verificare privind identitatea sau similaritatea cu mărcile anterioare în lipsa unei opoziții, lăsând piața să decidă ce mărci vor coexista.  

Descrierea serviciului

Deținătorii de mărci înregistrate pot achiziționa MONITOR MARCĂ, noul serviciu oferit de CCI Suceava, serviciu prin care clienţii noștri vor fi atenționaţi prin e-mail și/sau telefonic despre depunerea de mărci similare sau identice spre înregistrare la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM).

Tarife:

Pachet MONITOR MARCĂ 1 (marcă proprie, protecție națională) – 150 lei/an

Pachet MONITOR MARCĂ 2 (marcă proprie, protecție comunitară și internațională) – 180 lei/an

Pachet MONITOR MARCĂ 3 (marcă asemănătoare și identică, protecție națională) – 220 lei/an

Pachet MONITOR MARCĂ 4 (marcă asemănătoare și identică, comunitară și internațională) – 260 lei/an

Pachet MONITOR MARCĂ COMPLET – 300 lei/an

 

Pentru orice alte informații despre acest serviciu ne puteți contacta la numărul de telefon 0230 521 506.