Camera de Comert și industrie Suceava, în calitate de promotor al potențialului economic și comercial al județului, dorește constant să mențină un rol punte de legătura pentru reprezentanții mediului de afaceri ce sunt interesați de realizarea unor schimburi comerciale sau investiții pe piața externă, a organizat și anul acesta, o misiune economică  în Japonia.

Misiunea economică din acest an a fost găzduită de Ambasada României din Tokio, capitala statului nipon, unde a avut loc o întâlnire de afaceri la care au participat un număr de 45 oameni de afaceri.

Doamna Tatiana Iosiper, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Japonia, a explicat importanța parteneriatului strategic dintre aceste două state.

Domnul dr. Viorel Onel, Ministru Consilier Economic al Ambasadei a prezentat succint economia Japoniei și oportunitățile de afaceri, suplinind activitatea pe care Biroul de Promovare Economică și Comercială al Ambasadei în scopul susținerii companiilor românești de a investi pe piața japoneză.

Evenimentul s-a finalizat cu prezentarea ofertei de export și cooperare economică a companiilor românești care au luat parte la această misiune economică.