Misiunea economică în Italia, Bolognia s-a concretizat cu o întâlnire la Consulatul General al României la Bolognia, unde un număr de 35 oameni de afaceri s-au întâlnit cu doamna Consul General Daniela Dobre și doamnele Mirela Zamfir și Andreea Albăstroiu, ambele secretari economici ai Biroului de Promovare Comercial Economic din cadrul Consulatului din Milano.

La această întâlnire s-au discutat subiecte de interes comun, de promovare și dezvoltare a cooperării dintre orașe. Discuțiile s-au axat pe idei de sporire a potențialului turistic al zonelor din ambele orașe, insistând spre intenția de a crea o linie directa de zbor între Bolognia – Suceava.

De asemenea, au fost prezentate ofertele de export ale județului Suceava, în deosebită atenție fiind promovarea produselor tradiționale din zona Bucovinei.

Având în vedere numărul mare de romani care lucrează în Italia, s-a discutat despre organizarea unei Burse a locurilor de muncă din România, care să vină în sprijinul românilor ce doresc să se întoarcă și să lucreze în țară.