Vineri, 24 martie, la sediul CCI Suceava a avut loc Forumul Economic AGRICULTURA ÎNCOTRO?, eveniment la care Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a fost reprezentat de subsecretarul de stat Maricel Floricel Dima.

Specialiști ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, ai Prefecturii și Consiliului Județean Suceava, precum și alți reprezentanți ai principalelor instituții centrale și județene, împreună cu participanții la Forumul Economic ”AGRICULTURA ÎNCOTRO?”, au dezbătut pe marginea Politicii Agricole 2016 – 2020, a aspectelor legate de cercetarea agricolă din România, precum și a noutăților privind agricultura ecologică și cea montană și modul de abordare la nivelul județului Suceava.

Printre problemele care au mai fost ridicate în cadrul forumului s-au numărat cele legate de prețurile mici la valorificarea produselor agricole și a lipsei personalului specializat în agricultură, problema subvențiilor,a actelor normative care să vină în sprijinul agricultorilor.

Forumul economic ”Agricultura încotro” s-a aflat la a IX-a ediţie şi face parte din Târgul naţional de agricultură şi industrie alimentară Agro Expo Bucovina 2017.