finantari

PROIECTE IMPLEMENTATE PENTRU CCISV | PORTOFOLIU PROIECTE SCRISE DE ECHIPA CCISV

Camera de Comert  si Industrie Suceava este principalul promotor din judetul Suceava in accesarea si implementarea diferitelor proiecte, finantate din fonduri europene.

Departamentul Programe de Finantare din cadrul Camerei de Comert si Industrie Suceava va ofera servicii complete in vederea accesarii fondurilor nerambursabile care sa raspunda cel mai bine nevoilor Dumneavoastra.

Serviciile de consultanta oferite de noi acopera urmatoarele domenii de activitate: industrie, productie, constructii, agricultura, pescuit si piscicultura, servicii si turism.

 Oferta de servicii include:

 • Identificarea surselor de finantare pentru proiecte;
 • Servicii de consultanta privind pasii in elaborarea unei cereri de finantare;
 • Scrierea de proiecte pentru finantare si depunerea acestora;
 • Asigurarea realizarii studiilor de fezabilitate si proiectelor tehnice aferente;
 • Servicii de consultanta pentru implementarea proiectelor;
 • Servicii de consultanta si asistenta la realizarea procedurilor de achizitie publica;
 • Intocmirea de Planuri de Afaceri;
 • Realizarea de Strategii de Dezvoltare;

 Viziunea noastra este de a contribui la dezvoltarea actorilor comunitari din mediul privat, public si ONG (atat din localitatile urbane cat si din cele rurale), furnizand servicii specifice in domeniul consultantei pentru afaceri si management, pentru a asigura atat extinderea, diversificarea si cresterea rezultatelor partenerilor sai, cat si bunastarea, cresterea nivelului de trai si dezvoltarea durabila a societatii in ansamblul ei.

Misiunea Camerei de Comert si Industrie Suceava este de a oferi consultanta profesionala pentru scrierea de proiecte de dezvoltare, la un pret onest care sa creeze pentru partenerii/clientii nostrii solutii si beneficii tangibile, in vederea unei pozitionari favorabile a acestora fata de concurenta si pentru a crea parteneriate durabile.

PROIECTE IMPLEMENTATE PENTRU CCI SUCEAVA

Proiectul „Formarea unei retele de institutii din domeniul inovatiei in regiunea transfrontaliera” este finantat de catre Uniunea Europeana prin Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, prioritatea 1, cod MIS-ETC  1498, in care Camera de Comert si Industrie Suceava participa in calitate de Partener.

Proiectul s-a derulat in perioada decembrie 2013 – octombrie 2015. In cadrul proiectului s-a organizat workshop-ul „Managementul Inovatiei”- Cultura inovationala si stimularea perfomantei inovative, in data de 12.09.2014 cu scopul sublinierii importantei culturii inovationale pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii,  institutiile cu structura orientata in domeniul inovarii, inventatori si cercetatori, precum si in randul reprezentantilor autoritatilor locale.

In perioada 13 octombrie – 12 decembrie 2014 s-au desfasurat „Saptamanile inovarii in scoli si institutii de invatamant superior din Suceava”,  scopul acestora fiind cresterea nivelul de cultură inovationala a tinerilor si de a trezi interesul acestora in privinta necesitatii dezvoltarii inovative. Aceasta activitate s-a desfasurat pe parcursul a 5 zile, la care au participat 260 persoane, concretizate prin caravane si doua workshop-uri organizate in cadrul scolilor si liceelor din judetul Suceava. De asemenea acestea au inclus un concurs de idei inovative pentru optimizarea businessului intrecandu-se in idei creative si propuneri inovationale tineri din 3 categorii:  elevi de liceu, studenţi/ masteranzi si tineri cercetători/doctoranzi.

Concursul „Idei inovative pentru optimizarea business-ului”, lansat pe site-urile www.ccisv.ro si www.cb-innovations.org/en/ a premiat fiecare categorie iar ideile castigatoare au fost prezentate mediului de afaceri sucevean si celui din tarile partenere, Republica Moldova si Ucraina.  
Pe parcursul implementarii proiectului se are in vedere, creşterea nivelului culturii inovationale a populatiei pentru continuarea si dezvoltarea activitatii in domeniul inovarii. De asemenea se va crea un catalog trilingv de propuneri si idei inovatoare care va fi tiparit intr-un tiraj de 1000 bucati, pentru a facilita promovarea trilaterala a produselor inovative, a institutiilor de cercetare, a Intreprinderilor Mici si Mijlocii si a tinerilor cercetatori, cu scopul de a-si gasi parteneri pentru activitatea lor si se va realiza o Strategie – Planul comun UA-MD-RO pentru extinderea relatiilor si cooperarii in infrastructura inovativa a regiunii, facilitarea transferului de tehnologie in regiunea transfrontaliera.

Detalii descpre activitatile proiectului si rezultatele acestuia pe site-ul: www.cb-innovations.org/en/

1. Proiectul „Joint Business Support Centre – Instrument pentru stimularea dezvoltării antreprenoriatului în regiunea de graniţă Ro-Ua-Md”, COD MIS-ETC: 1934,” implementat de CCI Suceava in calitate de Solicitant, este finantat de catre Uniunea Europeana prin Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, prioritatea 1.Perioada de implementare a fost septembrie 2014 – iulie 2015.

Rezultatele proiectului sunt:
–      Studiul „Identificarea nevoilor de formare in zona transfrontaliera RO-UA-MD” s-a desfasurat în cadrul regiunii transfrontaliere Suceava – Cernatţi – Balti, pe un esantion de 320 de persoane intervievate pe baza chestionarelor si prin aplicarea unui numar de 36 ghiduri de interviu, persoanele vizate fiind  antreprenori si angajati cu functii de conducere in cadrul IMM-urilor.
–      Organizarea Workshop-ului „Formarea profesionala si parteneriatele strategice – o solutie pentru dezvoltarea economica a regiunii transfrontaliere RO-UA-MD” a constat in organizarea workshop-ului in fiecare regiune, respectiv in data de 23.04.2014 la Cernauti, 30.04.2014 la Suceava si in data de 8.05.2014 la Balti, la care au participat un număr de 205 persoane. 
–      Creare  platforma e-learning si pagina web, portalul inregistrat fiind www.jobs-centre.eu. Platforma e-learning creata, http://jobs-centre.eu/ este un instrument de comunicare si permite furnizarea unei solutii de instruire prin mijloace electronice.  Pe acest site se gaseste o sectiune ”Catalog firme” in care sunt promovate online peste 40 de firme din diverse domenii de activitate si o sectiune ”Targ virtual” in care sunt organizate targuri expozitionale online.
–      Organizarea sesiunilor de trening in fiecare regiune de granita, cursuri la care au participat 378 administratori/angajati din cadrul a 260 IMM-uri din zona transfrontaliera Romania-Ucraina-Republica Moldova. Cursurile organizate in fiecare regiune sunt urmatoarele:

Suceava, Romania: Marketing şi strategie comerciala, Managementul relatiei cu clientul, Tehnici de negociere, Creativitate şi inovatie, Managementul performantei, Echipa – dezvoltare şi motivare.

Cernauti, Ucraina: Managementul vanzarilor, Management financiar, Marketing si strategie comerciala, Leadership, Creativitate si inovaţie, Luarea deciziilor.

Balti, Republica Moldova: Managementul strategic, Management financiar, Managementul vanzărilor, Planificare strategica, Managementul resurselor umane, Managementul relatiei cu clientul.

–      S-a organizat in fiecare regiune forumul economic international “Dezvoltarea parteneriatelor de afaceri in regiunea de granita RO-UA-MD”, care s-a adresat atat IMM-urilor din regiunea transfrontaliera Romania-Ucraina-Republica Moldova, cat si institutiilor si organizatiilor ce sprijina activitatea IMM-urilor. Au fost prezenti 220 reprezentanti ai mediului de afaceri.
–      Creare a CENTRULUI DE AFACERI TRANSFRONTALIER – Jo.B.S.CENTRE (Joint Business Support Centre) a presupus renovarea si dotarea pe o suprafata de 600 mp a fostei mansarde CCI Suceava, renovarea fatadei cladirii si crearea de noi locuri de parcare. In cadrul centrului de afaceri se vor promova: organizarea de forumuri economice/workshop-uri/simpozioane/conferinte/seminarii/mese rotunde; organizarea de cursuri/training-uri si organizarea de evenimente de prezentari de firme; asigurare spatiu expozitional; inchirierea de sali pentru alte evenimente. De asemenea in cadrul centrului de afaceri sunt disponibile 9 standuri expozitionale pentru promovarea firmelor din zona transfrontaliera.

Detalii despre activitatile proiectului dar si facilitatile oferite mediul de afaceri din zona transfrontaliera, le puteti gasi pe site-ul: www.jobs-centre.eu

2. Proiectul „ANTRE(pre)NOR pentru PERFORMANTA”, co-finantat de Uniunea Europeana din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa 3.1 Promovarea culturii antreprenoriale – POS DRU, in care Camera de Comert si Industrie Suceava a participat in calitate de Partener. Proiectul s-a derulat in perioada ianuarie 2011 – ianuarie 2014, in cadrul proiectului au fost selectate 25 de firme din Regiunea Nord-Est care au beneficiat de un program de diagnoza si asistenta organizationala, 10 cursuri de perfectionare in domeniul top managementului, minim 130 de angajati vor participa din cele 25 de firme, precum si de un program de asistenta si suport managerial a celor 25 de companii selectate in vederea identificarii de solutii eficiente necesare pentru continuarea si dezvoltarea activitatii. – http://www.ccisv.ro/antreprenor/ 

3. Proiectul „Dezvoltare antreprenoriala si relationare in mediul de afaceri (DARMA)”, co-finantat de Uniunea Europeana din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa 3.1 Promovarea culturii antreprenoriale – POS DRU, in care Camera de Comert si Industrie Suceava a participat in calitate de Partener. Proiectul s-a derulat in perioada ianuarie 2011 – aprilie 2014, fiind cursate aproximativ 300 de persoane pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in cadrul celor 12 cursuri ale proiectului. – http://www.proiectdarma.ro/

4. Proiectul „eLife – Dezvoltarea inovatiei, creativitatii, responsabilitatii si sustenabilitatii antreprenoriatului romanesc”, co-finantat de Uniunea Europeana din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa 3.1 Fii intreprinzator – POS DRU, in care Camera de Comert si Industrie Suceava a participat in calitate de Partener. In cadrul acestui proiect, ce s-a deruleat in perioada octombrie 2011 – noiembrie 2013, au fost cursate, prin intermediul celor 8 cursuri, organizate in trei sesiuni, care promoveaza dezvoltarea antreprenoriala, un numar de aproximativ 500 persoane. De asemenea au fost consiliate in vederea infiintarii unei afaceri, un numar de 106 persoane si au fost infiintate 17 firme ca urmare a acestei activitati. – http://www.antreprenoriat-inovativ.ro/ 

5. Proiectul „EVA – Era Valorificarii Antreprenoriatului Feminin”, co-finantat de Uniunea Europeana din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa 6.3 sanse egale si respect – POS DRU, in care Camera de Comert si Industrie Suceava a participat in calitate de Partener. Proiectul s-a derulat in perioada decembrie 2010 – decembrie 2013, fiind cursate in cadrul proiectului un numar de 117 persoane si au beneficiat de consultanta in vederea identificarii unui loc de munca si deschiderea unei afaceri, un numar de 66 de persoane. http://www.evaf.ro/ 

6. Proiectul „EIRENE”, JUST/2012/JCIV/AG/3420, finantat de Comisia Europeana prin programul Civil Justice Programe, in care Camera de Comert si Industrie Suceava a participat in calitate de Partener. Proiectul s-a derulet in perioada ianuarie 2013 – martie 2014 si a avut drept scop promovarea conceptului de mediere catre persoanele fizice si juridice, schimburi de experienta cu privire la medierein statele participante si identificare de solutii comune. Proiectul se implementeaza in Romania, Spania, Grecia, Italia, Anglia, Bulgaria si Slovenia. – http://www.mediation-eirene.eu/

7. Proiectul „FIT TO TOURISM – FIT TOUR”, co-finantat de Uniunea Europeana din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa 2.3 Calificarea – o sansa pentru viitor – POS DRU, in care Camera de Comert si Industrie Suceava a participat in calitate de Solicitant si in cadrul caruia, in perioada iunie 2010 – septembrie 2012,  au participat la cursuri in domeniul turismului un numar de 557 persoane,  iar un numar de 4601 au primit materiale de formare profesionala. http://www.fit-tour.ro/

8. Proiectul „Cooperare Regionala pentru Excelenta Antreprenoriala (CREA)” co-finantat de Uniunea Europeana din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa 3.1 Fii intreprinzator, in care Camera de Comert si Industrie Suceava a participat in calitate de Partener la primul proiect regional strategic de formare profesionala din Romania (2008). Proiectul a fost implementat de CCI Suceava in perioada martie 2009 – noiembrie 2011, de cele 13 cursuri pentru dezvoltare antreprenoriala beneficind peste 900 persoane. – http://www.esfcrea.ro/

9. V.I.S.E.C. – Incubator Virtual al Studentilor Antreprenori in zona transfrontaliera Romania-Ucraina”, in perioada de decembrie 2006 – noiembrie 2008, proiect finantat de Uniunea Europeana, prin Programul de Vecinatate Romania Ucraina 2004-2006, Ro 2004/016-942.01.01.17, Componenta Phare CBC 2004.- http://www.visec.ro/

PORTOFOLIU PROIECTE SCRISE DE ECHIPA CCI SUCEAVA

Anul 2015

 • 2 proiecte depuse prin “Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare,  START – 2015”, pentru beneficiari privati.
 • 1 proiect depus prin Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR), Masura 7 – „Servicii de baza si reinnoirea satelor in zonele rurale”, Sub-masura: 7.2 – Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mică, pentru beneficiar autoritate publica locala.
 • 1 proiect depus prin Programului Naţional de Dezvoltare Locala (PNDL), subprogramul ”Modernizarea  satului  romanesc”, in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.28/2013, pentru beneficiar autoritate publica locala.

Anul 2014

 • 1 proiect depus si implementat prin “Schema de ajutor de minimis pentru investitiile realizate de intreprinderile mici si mijlocii” instituita prin Hotararea Guvernului nr. 274/2013, cu modificarile şi completarile ulterioare, pentru beneficiar privat.
 • 2 proiecte depuse si implementate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), în cadrul masurii 112 –  ”Dezvoltarea si modernizarea serviciilor de baza in vederea cresterii calitatii vietii locuitorilor din micro-regiunea „Bucovina de Munte” din cadrul PDL al GAL Bucovina de munte, axa IV LEADER, pentru beneficiar autoritate publica locala.
 • 1 proiect depus prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) în cadrul măsurii 313 –„Incurajarea activitatilor turistice”, pentru beneficiar autoritate publica locala.

Anul 2013

 • 1 proiect depus in cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locala, subprogramul ”Modernizarea  satului  romanesc” in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.28/2013, pentru beneficiar autoritate publica locala.

Anul 2012

 • 1 proiect depus prin Programului Operational Comun RO-UA-MD 2007-2013, prioritatea 1, beneficiar autoritate publica.
 • 1 proiect depus prin Programului Operational Comun RO-UA-MD 2007-2013, prioritatea 1, masura 1.1, titlul proiectului: Joint Business Support Centre – Instrument for fostering development of entrepreneurship in Ro-Ua-Md cross-border area (Jo.B.S. Center), beneficiar CCI Suceava.

Anul 2011

 • 1 proiect depus prin Programul pentru instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energia regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire, beneficiar autoritate publica locala.
 • 1 proiect depus prin Programul Operational  Sectorial  Cresterea Competitivitatii Economice 2007-2013, AXA PRIORITARA 1 – Un sistem inovativ si eco-eficient de productie, beneficiar privat.

Anul 2010

 • 1 proiect depus prin Programul Operational Regional, Axa 4, DMI 4.3.-”Sprijinirea dezvoltarii micro- intreprinderilor”, beneficiar privat.
 • 2 proiecte depuse prin Schema de ajutor de stat instituita prin HG 1164/2007 pentru beneficiari privati;
 • 2 proiecte depuse prin Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR), Masura 313 –„Incurajarea activitatilor turistice” pentru beneficiari autoritati publice locale;

Anul 2009

 • 4 proiecte depuse prin Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, Prioritatea 1-Catre o economie mai competitiva a zonei de frontiera, beneficiari CCI Suceava si autoritati publice locale.
 • 3 proiecte depuse prin Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR), Masura 322 – „Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale”, pentru beneficiari autoritati publice locale.
 •  1 proiect depus prin Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR), Axa I, Masura 121- Modernizarea exploatatiilor agricole, beneficiar privat.
 • 3 proiecte depuse prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, beneficiar Camera de Comert si Industrie Suceava.

Anul 2008

 • 1 proiect depus prin Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR), Masura 322 – „Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale”, pentru beneficiar autoritate publica locala.
 • 1 proiect depus prin programul PHARE 2006 – Promovarea invatarii pe parcursul intregii vieti pentru calificarea si recalificarea fortei de munca, titlul proiectului: Formarea profesionala a adultilor in managementul integrat al firmelor in vederea alinierii  la cerintele   Uniunii Europene , beneficiar CCI Suceava.
 • 1 proiect depus prin Programul Operational  Sectorial  Cresterea Competitivitatii Economice  2007-2013, Axa I, DMI 1.1, Operatiunea b)Sprijin pentru implementarea standardelor internationale, beneficiar privat.
 • 1 proiect depus prin PHARE CBC 2006, titlul proiectului: Eco-business – centrul transfrontalier pentru mediu al oamenilor de afaceri din zona Suceava-Cernauti, beneficiar CCI Suceava.