Joi, 11 aprilie 2019, începând cu ora 10, E.S. Mbalula Jabu, Ambasadorul Africii de Sud în România, împreună cu Bethwell Tiba, Prim Secretar Politic în cadrul Ambasadei Africii de Sud în România, au realizat o vizită la Camera de Comerţ şi Industrie Suceava pentru discuții referitoare la identificarea unor posibile relații de colaborare între oamenii de afaceri din cele două țări.

Întâlnirea a debutat cu prezentarea unor informații generale referitoare la situația economică și politică a Africii de Sud, precum și cu prezentarea domeniilor de interes în stabilirea unor potențiale relații de colaborare, precum educație, cultură, comerț, cercetare/dezvoltare, tehnologie.

Președintele Executiv al Camerei de Comerț și Industrie Suceava, Lucian Gheorghiu, a prezentat, la rândul său, o serie de informații cu privire la profilul economic și principalii indicatori economici ai judeţului Suceava, precum ramuri economice dominante, exemple de bune practici în ceea ce privește exportul, nivelul salarial și alte informații de natură fiscală, potențialul de investiții, înmânând reprezentanților Ambasadei Africii de Sud în România și Oferta de Export a județului Suceava.

Ulterior, discuțiile s-au axat pe aspecte legate de identificarea unor măsuri concrete care să faciliteze dezvoltarea relațiilor de afaceri dintre Africa de Sud și România și s-a concluzionat că organizarea unei Misiuni Economice ar reprezenta cea mai oportună variantă în stabilirea unor relații de colaborare în scopul dezvoltării şi continuării parteneriatelor economice dintre cele două țări.