Vineri, 19 mai 2017, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Suceava a avut loc cea de-a cincea ediție a Conferinței Afaceri.RO. Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie Suceava în parteneriat cu firma Arhipelago și Asociația pentru Economia Cunoașterii (APEC) din Iași.

Tema centrală a evenimentului a fost dezvoltarea și accelerarea afacerilor, temă ce a fost dezbătută de către speakerii prezenți la Conferința Afaceri.RO, eveniment structurat în patru secțiuni.

La secțiunea Finanțare și Dezvoltare au fost prezenți Andreea MAFTEI, Consultant Servicii fiscale KPMG Tax, ce ne-a prezentat tendințele în fiscalitate, Andrei Ursachi, CEO & Founder, Proworkers, tânărul antreprenor ce ne-a împărtășit din tainele utilizării internetului pentru a vinde în întreaga lume. Valentin Nicoară, Business Development, VEAR, a vorbit despre cum a dezvoltat Vear – proiectul care a obținut finanțare prin Kickstarters.

Cea de-a doua secțiune a Conferinței, Antreprenoriat și Succes, i-a avut drept speakeri pe Aurel Bobu, Fondator și proprietar Marelbo, care a vorbit despre despre cum a început povestea Marelbo, despre strategia lui de business, și nu în utimul rând despre provocările avute și obstacolele depășite în acest business. Alina Ciupercovici, manager ALIAT Suceava, a vorbit despre antreprenoriatul de succes în domeniul sănătății, iar Florin Irimescu, manager ValePutna ne-a dezvăluit pașii făcuți pentru a transforma un produs românesc într-un brand premiat internațional.

La secțiunea Marketing & Noi piețe, Cristina ONOFREI, Fondator Comunic ALTFEL, a discutat despre comunicarea cu clienții și impactul acesteia în profitul firmei, Marius Alexa, CEO Arhipelago a vorbit despe oportunitățile de promovare și internaționalizare prin misiuni economice, iar Daniel Lupu,  vicepreședinte JCI Suceava ne-a prezentat rolul JCI în comunitatea locală.

Ultima parte a Conferinței Afaceri.RO a oferit celor prezenți ocazia de a participa la două workshop-uri, la alegere, având drept teme: Cât de bine îți cunoști oamenii din echipă? și TVA: Noutăți, provocări și alegeri potrivite.

Participanții la Conferința Afaceri.RO, majoritatea fiind administratori de firme și manageri, s-au arătat încântați de subiectele dezbătute, au pus întrebări invitaților și au profitat de jocul de networking organizat.