Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a anunțat ieri, 25 noiembrie 2020, faptul că vor fi organizate două workshopuri care doresc să întărească sfera de competențe ale companiilor cu elemente privind inovarea.

În perioada 27 noiembrie și 2-4 decembrie 2020 va avea loc workshopul „Manager de inovare”. Participanții vor obține abilități de manageri de inovare pentru activități desfășurate cu clienții. În cadrul acestui modul, participanții acționează ca manageri de inovare in cadrul propriei entități care încearcă să identifice capacitatea de inovare a clienților, să identifice potențialul acestora si necesitățile pentru dezvoltare si sa găsească soluții de transfer tehnologic si de cunoaștere. Trainerul acționează ca potențial partener de transfer tehnologic sau partener de afaceri. Participanților li se oferă cazuri si soluții pentru potențiale situații in care trebuie sa acționeze managerul de inovare (cazuri simple care sunt analizate ca exemple de caz). Se asigură activitate de mentorat pentru cazurile evidențiate de cursanți.

Detaliile privind contextul, conținutul și agenda workshop-ului, trainerii precum și linkurile de conectare pentru fiecare zi sunt disponibile aici.

Pagina de înregistrare este disponibilă aici.

În data de 3 decembrie 2020 între orele 10:00 – 17.00, vor fi organizate două training-uri online, după cum urmează:

  • „Training on Technology Transfer” ce se va desfășura între orele 10:00 – 13:00;
  • „Course regarding Innovation Audit/ Technology Offer/ Technology Request”, ce se va desfășura între orele 14:00 – 17:00.

Ambele training-uri vor fi susținute de firma STEINBEIS 2i GmbH din Germania și se vor desfășura în limba engleză.

Pentru aceste două cursuri sunt necesare următoarele date de contact: nume, prenume, denumire instituție, telefon, e-mail, funcția deținuta in cadrul instituției, acord de prelucrare a datelor personale, profilul companiei (modelul din attach completat), ce vor fi transmise pana pe data de 27.11.2020 pe adresele: office@ipacv.ro, gabriela.canureci@ipacv.ro, telefon: 0741031302.

Workshopurile se adresează unei game largi de actori din domeniul inovării: cercetători din universități si institute de cercetare, manageri în transferul de tehnologie, manageri firme și clustere, etc. Discuțiile vor avea loc în limba română pentru primul training, respectiv în engleză pentru cel de al doilea.

Prin intermediul Enterprise Europe Network puteți beneficia gratuit de un audit în cadrul companiei alegând unul dintre cele două instrumente de evaluare: Evaluarea Managementului Inovării sau evaluarea Coeficientului de Inovare Digitală. ADR Centru urmărește să ajute IMM-urile cu potențial  din Regiunea Centru de a-și consolida capacitatea de management al inovării. Astfel, o companie din regiune poate beneficia de o evaluare a capacității de management al inovării și de sprijin în realizarea unui plan de acțiune care o va ajuta să-și îmbunătățească capacitatea de a-și gestiona potențialul și procesele de inovare.

Persoana de contact: Emil Toma, Expert programe în cadrul ADR Centru, emil.toma@adrcentru.ro sau la tel. 0358 401 276 interior 465.

Sursa: ADR Centru